Ajándékozza neki Karácsonyra a hallás örömét!

Úgy érzi, hogy rokona, vagy hozzátartozója hallása mintha már nem a régi lenne?

Hozza el  az Önhöz legközelebbi halláspontunkba, ahol ingyenesen részt vehet teljeskörű hallásvizsgálatunkon. Előjegyzési rendszerünknek köszönhetően várakozás nélkül vehetik igénybe szolgáltatásainkat. 

Szakképzett hallásgondozóink választ adnak kérdéseikre és segítenek kiválasztani egy alkalmas időpontot az ingyenes hallásvizsgálathoz.

Kérjük adja meg adatait és munkatársunk legkésőbb a következő munkanap során keresni fogja, hogy időpontot egyeztessen Önnel.

Hozzátartozóján a halláskárosodás tüneteit fedezte fel?

Ezek a leggyakoribb jelek:

 • Gyakran kell megkérnie másokat, hogy ismételjék meg, amit mondtak
 • Annyira felhangosítja a televíziót, hogy azt mások túl hangosnak találják
 • Nehézséget okoz megértenie a beszédet telefonon keresztül
 • Nehézséget okoz neki a beszédértés zajos környezetben
 • Gyakran ért félre kérdéseket, vagy nem a kérdésre válaszol
 • Nem hallja jól a nők és a gyermekek hangját
 • Gyakran panaszkodik, hogy mások motyognak, vagy elharapják a szavak végét
 • Lemarad fontos információkról
 • Kerüli a társasági eseményeket, amiket korábban kedvelt

Ne pazaroljon még egy napot a halogatásra.

Telefonon is kérhet ingyenes vizsgálati időpontot:

06 (20) 999-0989

- munkanapokon 8 és 16 óra között - 

Cím: 5600 Békéscsaba, Gyulai út 18.
Telefon: +36 (20) 999-0989

(a Dr. Réthy Pál Kórház és Rendelőintézet területén, az Audiológiai Szakrendelő helyiségében)

Milyen következményei lehetnek, ha kezeletlenül hagyjuk a hallásvesztést?

Lényegesen több idős, halláskárosodásban szenvedő, de hallókészüléket nem viselő ember számolt be szomorú, vagy depressziós időszakokról, amelyek hetekig, vagy akár tovább is tartottak az megelőző években.

Az idősebbek körében a kezeletlen halláskárosodás egyik jele, hogy kevésbé vesznek részt a közösségi tevékenységekben.

Egy másik jele az érzelmi kimerültségnek az az érzés, hogy “más emberek dühösek rám, minden ok nélkül”, amit a pszichológusok gyakran a paranoia kiváltó okaként azonosítanak.

A kezeletlen halláskárosodás összefügg a depresszióval és az idősek társadalmi elszigetelődésével!Kezeléssel vagy hallókészülékkel hozzátarzójánál is elkerülhetők az alábbi, a halláskárosodás következményeként fellépő tünetek: 

 • Idegesség, pesszimizmus, harag
 • Kimerültség, feszültség, stressz és depresszió
 • Társasági helyzetek elkerülése
 • Szociális elutasítás és magányosság
 • A figyelem visszaesése (így a személyes biztonság fokozottan veszélyeztetetté válik)
 • Memória romlás
 • Csökkenő munkakedv és teljesítmény
 • Csökkentett testi, lelki és szellemi egészség

Most vette észre a problémát? Karácsonyra akár már meg is oldódhat...

Hozza el hozzátartozóját az Halláspontunkba, ahol ingyenesen részt vehet a hallásvizsgálaton.

A hallókészülék használók viszont jelentős javulásról számoltak be az életük több területét érintően.

Kezdve az otthoni kapcsolataikkal, a függetlenség érzésén át, egészen a szociális és szexuális életükig.

Jóformán minden dimenziót megvizsgáltak, a hallókészüléket használók családtagjai még maguknál hallókészüléket használóknál is nagyobb javulásról számoltak be:

 • Otthoni kapcsolatok: 56-66%
 • Önmagukkal kapcsolatos érzések: 50-60%
 • Összességében az életük: 48-62%
 • Kapcsolat a gyermekeikkel, unokáikkal: 40-52%
 • Mentális egészség: 36-39%
 • Magabiztosság: 39-46%
 • Biztonság érzése: 34-37%
 • Szociális élet: 56-66%
 • Kapcsolatok a munkában: 26-43%
 • Szexuális élet: 8%-NA

A hallásvizsgálatról

A hallásvizsgálat egy széleskörű állapotfelméréssel kezdődik, melynek során minden olyan tényezőre fényt derítünk, melyek a jelenlegi hallásállapotra befolyással lehetnek – fül-orr-gégészeti betegségek, munkakörülmények stb. Ezt követi a hallójárat állapotának vizsgálata, mivel a dobhártya sérülése vagy az esetleges váladék (fülzsír) akadályozhatja a további vizsgálatok menetét. Ilyen esetekben szakorvos beavatkozása is szükséges a probléma kezeléséhez, illetve a fülzsír eltávolítására.

Füll-Orr-Gégészeti vizsgálat megállapítja az esetleges okokat és kezelési lehetőségeket. Ezt követi a több lépcsős hallásvizsgálat, amelyet jól képzett audiológus szakasszisztenseink végeznek egy speciálisan kialakított, hangszigetelt kabinban.

A hallásküszöb vizsgálat során audiométer segítségével a vizsgált személy különböző frekvenciájú hangokat hall. A halláscsökkenés mértékének pontos megállapításához a hangerőt folyamatosan emeljük, mindaddig, amíg a vizsgált meg nem hallja a hangot és azt kézfeltétellel vagy egy nyomógomb segítségével jelzi számunkra. A két fül vizsgálata külön-külön - légvezetéses és csontvezetéses - vizsgálatokkal történik. Az eredményeket az úgynevezett audiogrammon rögzítik. A kapott értékekből megállapítható, hogy milyen fokú és milyen típusú hallásvesztésről, vagyis a külső-, a közép- vagy a belső fül károsodásáról van-e szó.

 A beszédérthetőség vizsgálat alkalmával egy szótagú szavakat játszunk le, majd a visszaismétlés után, a helyesen visszaismételt szavak arányából megállapítjuk a a beszédértés százalékos arányát. Ez az arány vezetéses típusú halláscsökkenésnél általában jobb, míg idegi halláscsökkenés esetén ennél rosszabbak az eredmények, különösen a hallóideg, vagy az agyi hallópályák károsodásakor. Továbbá (un. impedancia és stapedius reflex vizsgálatok segítségével) a középfül vizsgálatára is sor kerül.

Hallókészülék kiválasztás 

A megfelelő hallókészülék kiválasztása éppen olyan fontos, mint
hallásgondozó szakemberé, aki azokat beállítja.

Az átfogó vizsgálatot követően a hallásgondozó szakember olyan egyénre szabott megoldást fog tanácsolni, amely kifejezetten arra a hallásvesztés típusra van kifejlesztve, amire a páciensnek szüksége van, de illeszkedik a szükségleteihez is a hétköznapi életben, valamint amelyet az anyagi helyzete is megenged.

A közösen kiválasztott készüléket legalább 15 napon keresztül ingyenesen és kötelezettségmentesen próbáhatja ki saját otthonában (ami nem jár vásárlási kötelezettséggel), hogy könnyen megtanulhassa a hallókészülék és tartozékainak használatát, és meggyőződjön a készülék megbízhatóságáról.

Még lennének kérdései? 

Ne habozzon, szakképzett hallásgondozóink választ adnak kérdéseire és segítenek kiválasztani egy alkalmas időpontot ingyenes hallásvizsgálatához. 

Vajon miért olyan magas azoknak az idősebb embereknek a száma, akik noha hallássérültek, mégsem használnak hallókészüléket?

Az idős, készüléket nem használó válaszadók több, mint kétharmada állította, hogy “A hallásom nem annyira rossz”, vagy ” Boldogulok nélküle is”. Körülbelül a nem használók fele említette a hallókészülékek árát és egy az ötből magyarázta azzal, hogy ” attól öregnek érezném magam”, vagy ” túlságosan szégyellném viselni”.

“Nagyon szomorú, hogy idős emberek milliói hagyják, hogy a tagadás, vagy a hiúság azoknak a kezeléseknek és lehetőségeknek az útjába álljon, ami az életminőségük jelentős mértékű javulásához vezethetne”, – mondta Dr. Firsman (NCOA), aki maga is hallássérült, majd így folytatta: – “Az orvosoknak és a családtagoknak ragaszkodniuk kellene ahhoz, hogy halláskárosodott idősebb rokonaik a megfelelő kezelésben részesüljenek.“

Mennyi időt vesz igénybe a vizsgálat? Mennyibe kerül a készülék?

Az első vizsgálat körülbelül egy órát vesz igénybe.
Ha orvosilag és audiológiailag javasolt a hallókészülék viselése, akkor a vizsgálatot követően a megfelelő készülék kiválasztására kerül sor.

A kiválasztott készülék típusától függ, hogy azonnal el lehet-e kezdeni a minimálisan 15 napos próbahordási időszakot, vagy meg kell várni, míg az egyedileg legyártott hallókészülék vagy fülilleszték megérkezik.

A hallókészülék próbahordásra történő elvitele nem jelent vásárlási kötelezettséget az ügyfél részére.

A próbahordási időszak alatt legalább egyszer a hallásakusztikus ellenőrzi, hogy megfelelőek-e a készülék beállításai.

Amennyiben a próbahordási időszak alatt az ügyfél megbizonyosodott róla, hogy a kiválasztott készülék megfelel az igényeinek, úgy megvásárolhatja a készüléket.
Ellenkező esetben kérheti a készülék beállításainak módosítását és a próbaidőszak meghosszabítását, vagy egy másik készülék próbáját.

Halláspontjainkban a TB támogatott készüléklistán szereplő hallókészülékek közül is van lehetőség választani. Ebben az esetben a készülék tudásának és teljesítményének függvényében az ügyfélre eső térítési díj 36.000 -től 168.000 Ft-ig terjedhet készülékenként.

Van esély arra, hogy meg legyen a készülék Karácsonyra? 

Mi mindent megteszünk ezért, de ehhez késlekedés nélkül meg kell látogatnia minket hozzátartozójával. Ehhez az alábbi gombra kattintva kérhet vizsgálati időpontot:

Mi is szeretnék hozzájárulni ahhoz, hogy emlékezetes legyen a Karácsony

Minden új ügyfelünknek egy Karácsonyi Ajándék Tisztítócsomaggal kedveskedünk, amelyet az első felülvizsgálaton adunk át!
A csomag a készülék típusának megfelelő, egy évre elegendő hallókészülék tiszító- és szárító terméket tartalmaz.

This is the bottom slider area. You can edit this text and also insert any element here. This is a good place if you want to put an opt-in form or a scarcity countdown.