Hogyan tudhatja meg, hogy mennyibe kerül az Önnek megfelelő hallókészülék?

A hallókészülék vásárlásának költsége számos aspektustól függ. Az audiológusok csak egy teljes körű orvosi és hallásvizsgálat után tudnak pontos árajánlatot adni. A különböző ártartományok széles skáláján mozogva a szakemberek számos alternatívát tudnak kínálni a pácienseknek. A készülékek ára változhat a technikai specifikációk, az elérhető funkciók, a kialakítás és a méret alapján. Ajánlott az egyes modellek közötti összehasonlítás, mivel az alap és a prémium kategóriák közötti árdifferencia jelentős lehet.

Azok számára, akik elsősorban otthoni környezetben, például filmnézés során használják, egy kevésbé bonyolult készülék is elegendő lehet. Ugyanakkor azoknak, akik aktív életmódot folytatnak, iskolába vagy munkahelyre járnak, és gyakran kommunikálnak telefonon, egy sokrétűbb eszközre lehet szükségük.

Nem szabad megfeledkezni az elemes és az akkumulátorral működő modellek közötti árkülönbségről, valamint a későbbi karbantartás és javítás költségeiről sem.

A hallókészülékek nagy része gyógyászati eszközként van besorolva, és bizonyos feltételek mellett állami támogatás is igénybe vehető a vásárlásukhoz. A támogatott termékek listáját, az árakat és a támogatás mértékét a Nemzeti Egészségbiztosítási Alap (NEAK) weboldalán található adatbázisban lehet áttekinteni.

Mennyit kell fizetnünk?

Fontos információ, hogy a támogatott hallókészülékek ára nem változtatható, mivel jogi előírások rögzítik. Tehát, ha valaki ilyen eszközt szeretne beszerezni, bármelyik beszállítónál ugyanazt az összeget kell kifizetnie.

Az ügyfél számára legmegfelelőbb készülék kiválasztásában audiológiai szakértőink állnak rendelkezésre, akik az egészségügyi szempontokat mellett az egyedi igényeket és a páciens élethelyzetét is figyelembe veszik.Halláspontjainkban komplex hallásvizsgálati és hallókészülék-szolgáltatásokat nyújtunk az érdeklődőknek.Költségmentes vizsgálatok és hallásgondozás
Amennyiben a Ko-Ha Sound bármelyik halláspontjában dönt a hallókészülék beszerzése mellett, az ezt megelőző és követő vizsgálatok, beállítások és a hallásgondozás nem kerülnek pénzébe az ügyfélnek.

A fentitől eltérő esetekben a szolgáltatási árak az alábbiak:

  •   Tisztahang audiometria: 5000 Ft
  •   Tisztahang audiometria + középfül vizsgálat (impedancia): 8000 Ft
  •   Tisztahang audiometria + beszédértés vizsgálat + középfül vizsgálat: 10000 Ft
  •   Újszülött hallásszűrés (BERAPhone): 5000 Ft/fül