A látásunk javítása nem nagy ügy, a hallókészülék viseléséből mégis problémát csinálunk. Miért?

Nagyon kellemetlen, ha egy ismerősünk messziről integet nekünk az utcán, mi mégsem ismerjük fel, hiszen olyan homályos minden már pár méter távolságra. Visszaintsek? Lehet, hogy nem is nekem köszön?

Ha már párszor előfordul ez velünk, akkor viszonylag hamar a szemészeten és az optikusnál kötünk ki.

Csináltatunk egy szemüveget. A keretek divatosak, szinte öltöztetnek, bárki kiválaszthatja magának a megfelelőt. A barátaink dicsérnek: “Milyen jól áll!” Mi pedig örülünk, mert végre meglátjuk, hogy hányas busz érkezik a megállóba és bátran visszainthetünk az utca túloldalán álló ismerősnek. Ugye, milyen egyszerű ez az egész?

A hallásvesztés jeleit követően, a hallástámogatás rendkívüli jelentőséggel bír.

Fénykép: 123RF

Amikor gyengén halljuk mások mondandóját, vagy már szinte üvölt a TV, hogy értsük a műsort, ugyanilyen természetesnek kellene vennünk, hogy hallásvizsgálatra megyünk.

A hallásvizsgálat során még az is bebizonyosodhat, hogy a hallásromlásunk visszafordítható.

Ha nem fordulunk hallásgondozóhoz idejében, akkor hosszú távon egy sima középfülgyulladás is – ami egyszerű gyógyszeres kezeléssel gyógyítható lenne – maradandó károsodást okozhat.

Jó, ha tudjuk, milyen típusú hallásvesztéssel van dolgunk, mert az időben elkezdett kezelés, vagy éppen hallástámogatás rendkívüli jelentőséggel bír. Te jól hallasz?

Nem vagy egyedül!

Mivel a hallókészülékek ma már nagyon aprók, szinte teljesen észrevehetetlenek. A fül mögötti típusok diszkréten elrejtőznek a fülkagyló mögött. Ha hosszabb a frizura, akkor bármelyik készülék láthatatlan. A hallásvesztés jelei sokkal szembetűnőbbek, mint maga a készülék! Nézd meg, milyen hallókészülékek vannak nálunk!