Mi lehet a fránya fülzúgás oka?!?!?!

A szubjektív fülzúgás (tehát az, amikor csak a beteg hallja azokat a bizonyos hangokat), gyakran kéz a kézben jár a nagyothallással. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a fülzúgás oka lehet sok más is: a hallójáratban megakadt fülzsír vagy víz, agyi vérellátási zavar, zajkárosodás, fertőzések, középfülgyulladás, fülkürthurut, hallójárat-gyulladás, magas vérnyomás, vérszegénység, és pajzsmirigy alulműködés is.

Ezek közöl néhány betegség gyógyítható, és a probléma megszűnik. Ám, ha már minden lehetséges variációt kizártunk, vagy épp nagyon erős a gyanúnk, hogy a fülzúgásunk oka a nagyothallás, érdemes megvizsgáltatni a fülünket.

Már csak azért is, mert a fül csivitelő, ciripelő, esetenként kattogó, zúgó hangja képes az őrület határáig sodorni áldozatát, főként az éjszaka csendjében. A türelmesebb emberek persze meg tudják szokni a fülzúgás tüneteit, és életük részeként fogadják el, de a romló hallásuk előbb-utóbb arra készteti majd őket is, hogy felkeressenek egy audiológust.

Mi lehet a fránya fülzúgás oka?!?!?!

Forrás: 123RF

Tudtad? A fülzúgás leginkább a 40-70 éves korosztályt érinti, és közülük is főként a férfiakat. Természetesen a baj nem válogat, lehetsz ettől fiatalabb is.

A fül-orr-gégész segíthet

Sípol, búg, sistereg, kattog, suhog, zúg a füled? Vedd kezedbe az irányítást, és engedd, hogy a fül-orr–gégészed felfedezhesse és megszüntethesse a belső zaj okát.

A fülzúgást körültekintően és alaposan kell kivizsgálni. A fül-orr gégész megvizsgálja a hallójáratot, a dobhártyát, a nyaki ereket, és hangvillapróbát csinálhat.

Fontosak a képalkotó vizsgálatok (nyaki erek vizsgálata, daganatok, agytörzs rendellenességei) és a laborvizsgálatok(vérszegénység, immunrendszer betegségei, anyagcsere betegségek) is. Jó hír, hogy a fülzúgás sok esetben gyógyítható. Ha viszont az orvos úgy látja, hogy érdemes megvizsgáltatni a hallásod is, fogadd meg a javaslatát.

Ingyenes hallásvizsgálatunkon megtudhatod, romlott-e a hallásod, és azt is, hogyan javíthatsz rajta, valamint a fülzúgásodon egy hallókészülék segítségével. Törődj az egészségeddel, vegyél részt ingyenes hallásszűrésünkön!

Szeretettel várunk Halláspontjainkban!