5 hasznos kütyü otthonra, ha nem hallasz jól!

A hallásnak van még egy nagyon fontos szerepe, azon túl, hogy aktívan részt tudsz venni a kommunikációban. A hallás segít időben felismerni a veszélyt azáltal, hogy észleled azokat a hangokat, amelyek jelzik, hogy valami veszélyes történik. Noha úgy tűnhet, ezt a biztonságot halláscsökkenéssel nem élheted meg, néhány hasznos kütyü segítségével mégis bebiztosíthatod magad.

Az egyik kliensünk, miközben mintát vettünk a füléről, elmesélte, hogy hetek óta rosszul alszik. Nemrég ugyanis a testvére otthonában tűz ütött ki, és a család a tűzriasztónak köszönhetően ébredt fel éjjel. Szerencsére nagy kár nem történt, ő viszont azóta nem érzi magát biztonságban.

Egyfolytában arra gondolok, hogy egyszer bent égek, mert túl későn veszem észre, hogy kigyulladt a lakás.

5 hasznos kütyü otthonra, ha nem hallasz jól!

Forrás: 123RF

– mondta. Azt is elmesélte nekünk, hogy napokig hallókészülékkel aludt, de egy idő után nagyon fájt a füle az illesztéktől, így feladta.

Nagyon átéreztük a helyzetét. Sok kliensünk számol be hasonlóról. A leggyakoribb félelmek, amiről beszélnek, az az, hogy nem hallanak meg valamit.

Egy anyaság előtt álló fiatal lány izgult, hogy mi van, ha nem hallja meg, hogy a gyereke sír vagy balesetet szenved.

Egy fiú rendre kizárta a lakótársait a lakásból, mert nem hallotta, hogy csengetnek, a kulcsát pedig bent hagyta a zárban. Szégyellte magát emiatt.

Volt, aki küszködött az időre való keléssel, mert nem talált jó ébresztőórát.

Egy néni rettegett, hogy kirabolják, mert már nem hallotta jól a riasztó hangját.

Pedig ezekre a problémákra létezik megoldás. A technológia képes kiküszöbölni a halláscsökkenésből fakadó akadályokat úgy, hogy nem hanggal, hanem fénnyel vagy rezgéssel jelez.

Nincs több kizárás a lakásból

Léteznek már olyan jelzőrendszerek, amelyek érzékelik, hogy valaki áll az ajtó előtt, és villanófény-nyel vagy az okos óránk, telefonunk rezgésével jelzi, hogy vendég állt a házhoz. Ezeket a jelzéseket nem fogod tudni nem észrevenni: a fény erős, vakuszerű villanásokat csinál, a rezgés intenzitását pedig sok esetben te is beállíthatod.

5 hasznos kütyü otthonra, ha nem hallasz jól!

Forrás: Unsplash

Számolj le a tüzes félelmekkel!

Jogos a félelem a tűztől, hiszen a kutatások is rámutattak már arra, hogy a legtöbb veszéllyel járó tűzeset éjszaka, alvás közben fordul elő. Ez neked, aki hallókészülék nélkül alszol, nem túl biztató hír, hiszen a tűzjelzők hangja ugyan nagyon fülsértő, hangos frekvencián szól, de nem biztos, hogy hallókészülék nélkül felkelsz rá az éjszaka közepén.

A jó hír viszont az, hogy vannak olyan tűzjelző berendezések, amelyek rezgéssel működnek, arra pedig nagy eséllyel felriadsz.

A betörés észrevehető

A betörők elleni riasztó a tűzjelző berendezésekhez hasonlóan képes rezgéssel telefonodon vagy az okos karkötődön, esetleg villanófénnyel jelezni hang helyett. Nem kell úgy leélned az életed, hogy folyamatosan azon aggódsz, hogy egy éjjel a mosdó felé haladva szembe találod magad két harisnyasapkába bújt betörővel.

Ébresztő, ami nem hagy visszaaludni

Ébresztőórák terén igazán nagy a választék. Hagyatkozhatsz az asztali verzióra, amelyiknek a csatlakoztatható részét a párnád alá dugod. Ez a párna alatti rész erőteljes rezgéssel ébreszt, amikor szeretnéd. Vannak villanófényes asztali órák is, de jó megoldás lehet az okos karkötő is, ami a csuklódon rezegve adja a tudtodra, hogy ideje felébredned.

5 hasznos kütyü otthonra, ha nem hallasz jól!

Forrás: Unsplash

Bébiőr a javából

Ma már a bébiőrök is sokkal többet tudnak annál, hogy közvetítik a babád hangját a szobájából. Képesek ezen kívül rezgéssel is jelezni, hogy valamilyen hangváltozás történt a baba szobájában, de remek megoldást nyújtanak a kamerák is, amelyen keresztül a másik szobából nyugodt lélekkel figyelheted, min ügyködik a kicsi éppen.

Ne hagyd hát, hogy a hétköznapokat aggódással töltsd, a félelem és a szorongás ugyanis rengeteg energiát emészt fel, amit sokkal jobb, boldogítóbb dolgokra is felhasználhatsz.

Ha a fenti helyzetek bármelyike is komoly stresszt hív elő belőled, akkor jelentkezz be hozzánk, Halláspontjainkban kipróbálhatod jelző rendszereinket!